Alles wat un Waldpiek bezig houdt….

T ‘is weer voorbij die mooie zomer….eeuurr…. vakantie….

kwhlogger_new

Jawel, aan alles komt een, al dan niet gewild einde, en zo ook aan deze vakantie.

Het is evident dat dit 1 van de drukste vakanties van de afgelopen jaren was 🙂 Hoop dingen gezien, hoop dingen gedaan, en ook nog eens un weekje schnitzels eten met grote glazen bier erbij in een mooi stukje Duitsland …. wat wil je nog meer als vakantieman. En dan tussen alle bedrijven door ook nog eens een stoet aan laptops en pc’s met daarop het politievirus in alle smaken…. heerlijk. Was maanden terug al begonnen aan een stukje software wat problemen in Windows probeert uit vogelen, dit kunstwerkje is nu uitgebreid met een routine om malware en spyware te detecteren…… werkt bijna naar tevredenheid, mist alleen nog de helft aan beestjes…haha…..

Ut miljuh…. op de eerste dag van je vakantie zonnepanelen leggen zet de toon natuurlijk. Dag later zie je de kWh meter achteruit draaien en blijkt er verdomd nog aan toe een bug te zitten in de software van de arduino die de kWh meter in de gaten houdt. Dat moet anders! 2e vakantiedag zit je ’s nachts om half 2 nog steeds achter je toetsenbord maar ut is inmiddels opgelost. Ook de 2 sensors die de draaiende schijf, met daarop het zwarte vlakje scherp in de gaten houden hebben een behandeling gekregen Wanneer de Watts omhoog vlogen konden ze het niet meer bij benen.

 

2 sensors met 3 seconden lijm tegen elkaar aan geplakt (zenddiodes in het midden) en de afvlak elcoos verkleind van 2,2 naar 0,1 uF. Er zit nog een hele kleine afwijking in tussen de gemeten waarde en wat de kWh meter zelf zegt, maar dat komt door het heen en weer terug draaien….  zonnetje schijnt, 1900 watt oppe klok linksom, er komt een wolkje, en Annette zet de wasmachien aan… troubles…… ik bepaal 1 keer per minuut welke kant de schijf opdraait, en daar gaat ut nog wel ’s mis…. als ik nog ’s tijd heb…..

Het laatste autonieuws : gelijk in de eerste week van de vakantie een envelop oppe deurmat. Of we wel even 120 euro willen overmaken naar de minister, en niet janken eigen schuld want de peugeot had 3 maanden geleden al voor de apk gemoeten !! Kut ja, daar zit  wat in. Tegenvaller !! Gelijk even kijken wanneer de “oude” celica moet, want aan 1 zo’n envelop in de maand heb ik meer dan genoeg. De peugeot staat nog in Groningen bij de dochter, dus eerst de celica maar naar de slachtbank 🙂

Had ‘m de dag ervoor ff gebruikt om wat netwerk frustraties weg te raggen (klant had muren opnieuw geverfd, alles was los geweest, alles weer aangesloten en toen deed ut internet ut niet meer. Ikke derheen in mijn vakantie-korte-broek met 2 mooie witte pootjes er onderuit….. alles los getrokken, alles weer aangesloten, router werkt 5 minuten en daarna was het gebeurd. Das vreemd…… spanning eraf, spanning er weer op…5 minuten…. niks meer. Ik kom morgen terug met een nieuwe router. Volgende dag nieuwe router ertussen, aanzetten en na 5 minuten ook deze router plat. Huh ??? Ja, en nu dan ?? Hmm… uiteindelijk alles los gehaald, 1 kabel erin geprikt, werken… en na 10 minuten ook nog. Volgende kabel derin….. yup, werkt na 10 minuten ook nog. Kabeltje nummer 3, zelfde verhaal, prima werken. Kabel 4 erin, na 5 minuten zaak plat. OK. Waar gaat de kabel heen ?? Hele kastje van Beppe waar de zaak in zit,  vol kabels en adapters en bakjes en weet ik het allemaal voor zooi leeggehaald. Kabel 4 gaat via Rome en Keulen en Parijs overal onderlangs en achterdoor en het is warm en wat doe ik hier eigenlijk…TOT blijkt dat de kabel uiteindelijk weer eindigt bij de router. In poort  1 !!!! GVD…. ) dus het frustratiepeil naar beneden gebracht door ff een vakantiekaartje weg te brengen naar EasterseeCity, want die kwam nog uit de auto vallen toen we weer thuis kwamen uit Kirchheim.  Snelste kaartje in Friesland. En omstreken. Heerlijk even scheuren…..daarna de celica geparkeerd bij de garage, je moet maar ’s kijken wat je allemaal kunt vinden aan het ouwe barrel. Op naar huis om een welverdiende PLOP in de tuin 🙂

Volgende dag garage aan de lijn, wat ik ‘m wel niet aan deed. Denk kut daar zal je het hebben….. blijkt dat ze aan de hele ouwe bak niets anders konden vinden dan een versleten ruitenwisser-blaadje. Nou moe..  Meevaller !!

De peugeot is inmiddels ook goedgekeurd, dat viel me mee, had wel wat meer punten oppe lijst maar kan er weer een jaartje tegenaan. Meeste wat ‘ie doet is stilstaan, hetzij in Groningen, hetzij in Joure dus ach, slijten doet ‘ie niet. Paar gebruikte bandjes achter, stofhoes gescheurd…. verder geen schokkende dingen.

Hadden we het al even over de vakantie gehad ?? Jawis, hele week in Kirchheim, Duitsland. Mooie omgeving, lekkere en verrekte grote schnitzels XL, en wat dom om je heen kijken want wat hebben ze daar een HOOP zonnepanelen!! Niet normaal meer..

Die lui daar krijgen hun panelen bij de boodschappen van de COOP volgens mij, of ze hebben een verrotte hekel aan dakpannen. Ben door een paar gehuchtjes gekomen waar je aan 10 vingers niet genoeg hebt om alles bij elkaar op te tellen…..

panelen1

Panelen

panelen2

Enige wat wel tegen viel in de vakantie, was het vermogen, of liever gezegd het ontbreken daarvan bij het motortje van de Espace. Op de vlakke weg niks aan de hand, maar wanneer je op een snelweg rijdt met een helling van meer dan 8%, in de derde versnelling met 70 oppe klok… gaspedaal plat oppe bodem, en er zit een dikke Scania achter je te drukken dan is de lol er gauw af…. 2 liter blok op gas, met meer dan 250000 km afgelegd, hoop ervaring, ik had er meer van verwacht……

Uiteindelijk 1291 kilometer op de teller (heen en terug) en 4 keer gas tanken…..

Dan ben je eindelijk weer thuis, plat oppe bank met de energieverslindende plasma tv aan…. oh kut, daar begint het weer…. die reclames… die schreeuwerige muts van Klootvat…. die dikke muts van de MIN…… laat maar, het is mij al weer over 🙂

Laatste week van de vakantie hoofdzakelijk besteed aan diverse pc’s en laptops, en begonnen met de bouw van een zelfbouw-zonne-collector. Uiteindelijk ook weer voor ut miljuh he’….. je kunt zo’n installatie natuurlijk ook kompleet laten aanrukken, maar daar zie ik de lol ff niet van in… beetje prutsen in de garage heeft ook wel wat.

En, vandaag, post uit Duitsland !!! Blijkt dat 1 of andere idioot die heeeel erg veel op mij lijkt (foto zit erbij) en met een auto met hetzelfde kenteken als ikke, te hard heeft gereden in de buurt van Bielefeld. Aldus meneer Fietze. Tegenvaller !!   Er mocht 80 worden gereden, en deze onbenul scheurde er langs met 101 op de teller. Daar moesten ze eens wat aan doen 🙂

Als je bent geslaagd voor de rekentoets (van harte Moniek!) kom je op 21 km te hard…. oef…..gelukkig zijn de boetes in Germanie wat milder, ze zijn daar als de dood voor strafpunten opput rijbewijs…. nu nog zien wat te doen…. afwachten ?

Ome Frans heeft ook ff de stemwijzer ingevuld. Is niet moeilijk… (of je moet PVV stemmer zijn, dan ist wel verrotte moeiluk, maar dan is je IQ vast niet groter dan je schoenmaat).  Nu ga ik niet stemmen op alles wat met de VVD te maken heeft, die jongens hebben de zaak aardig verkloot de laatste jaren met Mark haha Rutte aan ut roer, Partij Van De Adel maakt ook geen kans…… heb nog heel ff een shoowtje gezien met dat mokkel van de dieren, ook niet verkeerd, maar als ik de stemwijzer mag geloven ben ik de ideale kandidaat voor de SGP !!

Denk ut niet….. er rest mij geen andere keus dan een proteststem op de SP denk ik….. aaarrghhhh…

Uiteindelijk maakt het geen ruk uit waar je op stemt, voor de verkiezingen beloven ze je ut midden, EN de beide uiteinden.. .als ze eenmaal teplak zitten kun je het verder wel schudden…. resultaten uit het verleden…..

Oja… en evident betekend….. duidelijk, zonneklaar, helder.wilmaopzonnepanelen